BOŽIĆ U BAKRU 2019, 24.12.2019 od 10:00 do 13:00h “Badnje Jutro” i “Tradicionalno Kićenje Bora”! Prigodna marenda, DOBRODOŠLI!

0
793

Bogati program Božića u Bakru donosi mnoštvo događanja, zabave za djecu i humanitarni košarkaški turnir “Zaigraj s prvom ligom”…; Od prve zapaljene adventske svijeće na početku prosinca, u Bakru će se tijekom cijelog mjeseca nizati događaji koji će pronositi svjetlo Božića. U crkvi sv. Andrije ap. oživjet će stari božićni običaji kroz uprizorenje „Vilije Božje”, u njezinim tajanstvenim katakombama moći će
se razgledati izložba “Zlato i srebro”, a svjetlo nade donijet će i humanitarni košarkaški turnir s prvoligaškim klubom KK Škrljevo pod nazivom “Zaigraj s prvom ligom”! Ovogodišnji program Božić u Bakru u prvi plan stavlja nekolicinu posebnosti Grada Bakra zaogrnutih u božićno ruho te brojne kulturno-zabavne sadržaje. Grad Bakar jedini je grad u Primorsko-goranskoj županiji koji se može pohvaliti košarkaškim prvoligašem, KK Škrljevo.
Prvotimci ovoga kluba odazvali su se pozivu organizatora manifestacije Božić u Bakru, TZ Grada Bakra i Grada Bakra, da na humanitarnom turniru “Zaigraj s prvom ligom” zaigraju košarku sa svim generacijama posjetitelja na Žalu ribara. Pritom će prenijeti vrijednu poruku o vjeri u uspjeh do kojeg se dolazi predanim radom, te ljepoti darivanja jer će se tom prigodom sakupljati namirnice koje će se donirati socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci.
Program će uključivati i brojne božićne koncerte, kazališne predstave, a posebno veselje za mališane bit će brojni sadržaji namijenjeni upravo njima. Darivanje Sv. Nikole, čitanje u Gradskoj knjižnici, predstava za djecu “Božićna slagalica”, foto kutak s Djedom Božićnjakom, Božićni sajam i nastup škola i vrtića u Domu kulture “Matija Mažić” te Kids fashion show zasigurno će im biti zanimljiva blagdanska pozivnica.
U crkvi sv. Andrije apostola zasjat će svjetlo Božića na starinski način jer će Etno udruga “Težakinje i težaki z Praputnjaka” oživjeti tradiciju uprizorenjem “Vilije Božje”. A glasovi domaćeg komornog i mješovitog zbora KUU Sklad i njihovih prijatelja, KUD-a „Jeka Primorja“ stopit će se u nezaboravni božićni koncert koji će odjekivati najvećom bakarskom crkvom.

EVO I RASPOREDA “BOŽIĆ U BAKRU”;