“Lipa Je Kostrena…” :) U Uvali Svežanj podignuta PLAVA ZASTAVA..!!

0
1220

U srijedu 12. lipnja 2019.g. u Uvali Svežanj u Kostreni podignuta je Plava zastava. Svečanost je otvorila Ženska vokalna skupina “Luštrin” nakon čega su se prisutnima obratili Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, kapetan Darko Glažar i direktorica TU TZO Kostrena Sandra Svetić:
Turistička zajednica Općine Kostrena aktivna je u provedbi programa Plave zastave već više od deset godina. Prisustvovali smo mnogim seminarima o uvjetima koje plaže moraju zadovoljavati kako bi dobile Plavu zastavu i poticali stvaranje takvih uvjeta na kostrenskim plažama.
Izuzetno mi je drago što su zajednička nastojanja rezultirala dobivanjem Plave zastave, koju naša Uvala Svežanj ponosno ističe još od 2008. godine.
Kada plaža nosi Plavu zastavu, to znači da udovoljava čitavom nizu strogo definiranih međunarodno priznatih kriterija, stoga ne čudi što je našim gostima nerijetko i jedan od kriterija za izbor Kostrene kao poželjne destinacije.
Raduje činjenica da su plaže u Kostreni svake godine sve ljepše i uređenije i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati još koju Plavu zastavu jer time podižemo kvalitetu turističke ponude i zadovoljstvo gostiju.
Više o tome mogli ste čuti i u ovotjednoj emisiji “Ekološke Teme i Dileme” PRB-a 95,8 MHz…Zahvalila bih se na uspješnoj suradnji Općini Kostrena, Udruzi Lijepa naša, Crvenom križu te našim spasiocima neophodnim za sigurnost na plažama.