Ragu od povrća

    0

    Obilje vitamina na tanjuru!  Vrijeme pripreme: 1
    Broj osoba:

    SASTOJCI
    1mrkva
    1poriluk
    3rajčice
    1 manjacvjetača
    1tikvica
    ¼ korjenacelera
    ¼ glavicekupusa
    30 dkgzelene mahune
    10 dkggrašak
    1paprika
    sol i svježe mljeveni papar
    1 žlicacrvene slatke paprike
    Nekoliko sojinog umaka
    kapi
    Prstohvatljute paprike u prahu
    1,25 dlvrhnja za kuhanje
    ½ veziceperšina
    2½ dlsoka od rajčice
    1,25 dltemeljac od povrća
    Pire krumpir
    1 kgkrumpira
    2 žlicemargarina
    ½ dlmlijeka
    KAKO PRIPREMITI
    1Povrće narezati na kockice i pirjajti na maslacu, tako da povrće ostane čvrsto. Začiniti soli i paprom.
    2U drugi lonac uliti temeljac od povrća i sok od rajčice, zaćiniti soli i paprom, slatkom i ljutom paprikom i sojinim umakom. Kuhati 15 minuta, dodati povrće i zajedno kuhati još pet minuta.
    3Na kraju dodati vrhnje i pustiti da kratko zakipi.
    4Pire krumpir Krumpir oguliti, narezati na ploške, skuhati i zgnječite u pire. Dodati margarin, mlijeko i sol, promješajte.
    5Prije nego jelo poslužite posipajte ga sa friško nasjeckanim peršinom.

    error: Sadržaj je zaštićen autorskim pravima! Vaš pokušaj kopiranja je zabilježen!
    Exit mobile version