JOSO BUTORAC POBJEDNIK MiK-a 2019!!! Opatijska Publika za Erika Baliju, a Nagradu za najboljeg debitanta Pomorskog radija Bakar osvojila je Medea Market Sindik! ČESTITAMO SVIMA!!!

0
1459

Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera i ekipa festivala koju čini skoro stotinu članova jedva čeka prvu festivalsku večer koja će se održati na riječkom Trgu Riječke rezolucije u nedjelju 16. lipnja s početkom u 21 sat. Rijeka će tako, kao matična luka biti i ona iz koje će na raspjevani put brojna ekipa koja će publici ponuditi 20 novih skladbi, podsjećanje na obljetnicu nekih skladbi, kao i puno zabave i smijeha.
Kako se već moglo iščitati u najavama, ovogodišnji MIK donosi brojne atraktivne novosti i 55 godina nakon osnivanja zvučat će još svježije nego prije. Podsjetimo, nakon Rijeke 16. lipnja, karavana putuje u Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., svakako su lijepe novosti da se MIK vraća u Novi Vinodolski (koji je dogovorio naizmjenično domaćinstvo festivala sa Crikvenicom) gdje će zapjevati 20 lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala
nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe (zatvorene za javnost) i velikog finala.
Još uvijek ima ulaznica u prodaji, za riječku festivalsku večer mogu se nabaviti po
jedinstvenoj cijeni od 60,00 kn, dok su za spektakularno finale na jednoj od najljepših mediteranskih pozornica podijeljene u dvije kategorije – A zonu po cijeni od 100,00 kn i B zonu po cijeni od 80,00 kn. Opatijsko finale će po svemu biti doista posebno jer se priprema posebna scenografija, organizator najavljuje još neka iznenađenja, a publika će svakako moći uživati u 20 novih skladbi, ali i u posebnom revijalnom programu. Posebnost opatijske finalne večeri je i dodjela
nagrada opatijske publike, ali i ukupnih nagrada publike kao i strukovnih nagrada. Ulaznice su u ograničenim količinama i nalaze se u online prodaji u sistemu mojekarte.hr (https://www.mojekarte.hr/hr/group/283583/melody-d-o-o.html) kao i na prodajnim mjestima: Festival Opatija, Dallas Records Rijeka, Caffe bar Nad urom RK Korzo Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena, Istra Sport Pula i Hoteli Njivice. Organizator preporuča pravodobnu kupnju ulaznica kako bi posjetitelji na vrijeme osigurali svoje mjesto u publici. Za obje večeri ulaznice su numerirane.
Podsjetimo, i ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek
Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni glazbenici Mateo Žmak, Damjan Brnić i Voljen Mlakar te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović i ostale prateće službe, izvršni producent festivala je Vjekoslav Alilović, a direktor Andrej Baša.

Joso Butorac pobjednik je prve festivalske večeri ovogodišnjeg MIK-a održane u
Rijeci. Njegova Primorska arija osvojila je 90 glasova publike. Drugo su mjesto i 61 glas Riječani dodijelili skladbi Mojoj Istrijanki u izvedbi Erika Balije, dok je treće mjesto pripalo Klapi Tić i pjesmi Na parapetu. Festival Melodije Istre i Kvarnera večeras gostuje na pulskom Forumu. Ulaz je slobodan, a program počinje u 21 sat. Nakon razmjene darova i lijepih riječi krenuo je i natjecateljski dio festivala u kojem je publika čula 20 novih skladbi, a da je odabir komisije bio itekako dobar potvrđuje pljesak kojeg je zavrijedila svaka skladba. Nadahnuti voditelji su večer činili još veselijom, a nakon izvođenja i posljednje skladbe publika je imala zadatak putem glasačkih listića odabrati sebi najbolje i najdraže.
Naravno, festival je pripremio i bogat revijalni program kojeg su otvorili učenici OŠ Gornja Vežica Sergej Božić i Judita Tomljanović, koji su pod vodstvom prof. Sanje Šantek izveli dvije mikovske skladbe te je tako nastavljena i suradnja MIK-a sa školama u gradovima domaćinima festivalskih večeri. Revijalni dio ovogodišnjeg festivala posvećen je i skladbama koje ove godine obilježavaju srebrnu godišnjicu, a koje po reakciji publike i dan danas zvuče svježe, pa se tako u revijalnom dijelu zapjevalo uz skladbe “Tanac” (izvela su je djeca Mate Jurić i Laura Valenčić), “Ciao lipoto” (Joso Butorac) i “Nisan šla za ten (skladbu koju je izvodila Radojka Šverko izvela je Andrina Frleta).
Dobro raspoloženje doseglo je vrhunac proglašenjem najboljih po odabiru riječke publike, a evo kako je ona glasala: treće mjesto sa 54 glasa osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na parapetu”, drugi je Erik Balija sa 61 glasom za skladbu “Mojoj Istrijanki”, dok je sa 90 glasova prvo mjesto osvojio Joso Butorac sa skladbom “Primorska arija”. Nakon proglašenja najboljih festivalska se ekipa nastavila družiti na botelu Marina, a već u ranim poslijepodnevnim satima karavana kreće prema Puli gdje će se na Forumu održati druga festivalska večer. Početak je u 21 sat, a ulaz za svih slobodan.

Pobjednik 1. Večeri, Joso Butorac “Primorska Arija” … Izjava:

2. VEČER FESTIVALA “MELODIJE ISTRE I KVARNERA” 2019, PULA;

Druga festivalska večer ovogodišnjeg MIK-a održana je na pulskom Forumu. Najviše je glasova, njih 239 publika dodijelila skladbi Mojoj Istrijanki u izvedbi Erika Balije. Na drugo se je mjesto plasirao Gianluca Draguzet s pjesmom Lipča su njena oka dva i 92 osvojena glasa, a na trećem se našla skladba Ne tribaš spati sama Danijela Moscarde. U ukupnom poretku nakon dvije večeri vodi Erik Balija s 48 bodova, na drugom mjestu nalazi se Joso Butorac s 43 boda, a treća je klapa Tić s 31 bodom. Pobjednik druge mikovske večeri u Puli – Erik Balija:
Festival Melodije Istre i Kvarnera večeras gostuje, na Crekvini, u Kastvu.

ERIK BALIJA POBJEDIO U PULI i trenutno vodi u ukupnom poretku!

Mikovska je karavana drugog dana festivala krenula s druge strane Učke i stigla na pulski Forum gdje ju je dočekalo ispunjeno gledalište i atmosfera kakva biva kada se sretnu dva prijatelja. Publika je pristigla iz raznih krajeva Istre kako bi uživala u raspjevanoj večeri, a Pula je svakako grad koji drži do tradicije, kulture i kvalitetnih događanja.
Potvrdio je to i pulski gradonačelnik g. Boris Miletić koji je rekao da je MIK uvijek
dobrodošao u Pulu, da Puležani čuvaju čakavštinu i da treba učinit sve što je u našoj moći da očuvamo tradiciju našeg kraja. Direktor festivala g. Andrej Baša je podsjetio kako je Pula grad kojim je MIK dobio putujući karakter i grad u kojem se festival uvijek osjeća dočekan otvorena srca.
Nakon uvodne pjesme, pozdrava i razmjene darova došao je red i na izvođenje 20
novih skladbi, a prvi je zapjevao pobjednik prve festivalske večeri Joso Butorac. Već od prve skaldbe publika je burnim pljeskom nagradila izvođače, a ništa lošije nisu prošli izvođači u revijalnom programu. Kako je to običaj već nekoliko godina, prva su se predstavila djeca iz OŠ Monte Zaro i to Lisa Pliško te Bartol Ćatić koji su izveli mikovske uspješnice za što su dobili i velike pljesak publike te zahvalnice festivala. Nakon njih, 25 godina od prvog izvođenja skladbi obilježili su Vesna Nežić Ružić, Joso Butorac i Andrina Frleta koji su zapjevali “Ča su lipi”, “Ciao lipoto” i “Nisan šla za ten”. U kasni večernji sat prebrojeni su i glasovi pulske publike te je Boris Miletić uručio nagrade najboljima. Ovako je glasala Pula: treće mjesto sa 55 glasova osvojio je Daniel Moscarda sa skladbom “Ne tribaš spati sama”, drugo mjesto osvojio je Gianluca Draguzet sa skladbom “Lipča su njena oka dva” koja je osvojila 92 glasa, dok je uvjerljivo slavio Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” koja je osvojila 239 glasova. U ukupnom plasmanu
vodi Erik Balija sa 48 bodova, drugi je Joso Butorac sa skladbom “Primorska arija” i 43 boda, dok je treća klapa Tić sa skladbom “Na parapetu” i 31 bodom.
Nakon izvođenja pobjedničke skladbe i još jednog pljeska mnogobrojne publike
završila je i pulska mikovska večer koja je nastavljena druženjem mikovaca s domaćinima, a nakon toga se karavana vratila u primorski kraj, jer već je navečer čeka treća festivalska večer i to na kastavskoj Crekvini koja je uvijek ispunjena publikom i pozitivom. A to znači da će MIK doživjeti još jednu pravu mikovsku večer.

Pobjednik 2. Večeri, Erik Balija “Mojoj Istrijanki” … Izjava:

Izvještaj za Pomorski Radio Bakar i Vas pripremili; Borna Smer, Vjeko Alilović i Ekipa z MIK-a!! 🙂

3. VEČER FESTIVALA “MELODIJE ISTRE I KVARNERA” 2019, KASTAV;

Na trećoj večeri ovogodišnjeg MIK-a, u Kastvu, pobijedio je Joso Butorac s pjesmom Primorska arija osvojivši ukupno 171 glas publike. Drugoplasirana je Mirjana Bobuš sa skalbom Naša Mendula i 94 glasa, dok je treće mjesto zauzela Klapa Kamelija s pjesmom Kolar i 86 glasova kastavske publike. U ukupnom poretku prvoplasirani je Joso Butorac sa 69 bodova, na drugom je mjestu Erik Balija sa 65, a treće mjesto, zasad, drži Mirjana Bobuš sa 49  bodova.

Kastavska Crekvina i MIK odavno su jedinstven spoj prekrasne atmosfere, odlične glazbe i uvijek punog gledališta. Drugačije nije moglo biti ni ove, jubilarne mikovske godine. Rijeka ljudi uspinjala se Kastvom sve do Crekvine gdje je održana treća festivalska večer koju su otvorili svi izvođači zajedno pozdravnom pjesmom “Dobra van večer”, nakon koje su uslijedile pozdravne riječi kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca i direktora festivala Andreja Baše. Kako su obojica naglasila, veza Kastva i MIK-a je neraskidiva, kao i čuvanje tradicije i domaće besede za koju se zalažu i Kastavci i mikovci. A kastavska publika je bila kao i uvijek – savršena. Nagradila je velikim pljeskom svaku izvedbu, salvama smijeha ispratila voditeljske bravure nadahnutih, a nakon izvedenih svih dvadeset skaldbi savjesno je prionula glasanju. Dok su se prebrojavali glasovi ništa lošije od “velikih izvođača” nisu prošli ni mali pjevači koji su nastupili u revijalnom dijelu. Iz OŠ Milan Brozović sjajno su školu, njen glazbeni odjel i Kastav predstavili Tin Mlakar i Dorian Rubeša koji su zajedno
izveli Polićevu “Črnu” te Mara Lukanović, Aurora Travalja i Lora Milić koje su sjajno izvele “Ma ši te ki ča za me pita” Gine Picinić. Napomenimo da je mlade izvođače odlično pripremila prof. Tajana Dukić. U revijalnom dijelu nastupili su i Mate Jurić i Laura Velenčić koji su izveli “Tanac” koji ove godine obilježava 25 godina od izvođenja na MIK-u, kao i skladbe “Ciao Lipoto” i “Nisan šla za ten” i “Jolanda” koje su izveli Joso Butorac i Andrina Frleta. Nakon revijalnog dijela, uslijedilo je proglašenje najboljih, a evo kako su glasali Kastavci: treće mjesto sa 86 glasova osvojila je klapa Kamelija sa skladbom “Kolar”, druga je sa 94 glasa Mirjana Bobuš sa skladbom “Naša mendula” dok je pobjedu uvjerljivo odnio Joso Butorac sa 171 glasom za skladbu “Primorska arija”. Joso Butorac je pobjedom u Kastvu preuzeo vodstvo u
ukupnom plasmanu i sada vodi sa 69 bodova, drugi je Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” sa 65 bodova dok je na trećem mjestu Mirjana Bobuš sa 49 bodova.
Nakon prekrasne kastavske večeri i veselog zajedničkog druženja nakon proglašenja,
mikovci će malo odmoriti, jer već sutra kreću za Punat gdje će se održati četvrta festivalska večer s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan, a mikovci nestrpljivi da krenu put otoka.

Pobjednik 3. Večeri, Joso Butorac “Primorska Arija” … Izjava:

4. VEČER FESTIVALA “MELODIJE ISTRE I KVARNERA” 2019, PUNAT, OTOK KRK;

Punat je, kao četvrti po redu domaćin ovogodišnjeg izdanja MIK.a, dočekao raspjevanu karavanu onako kao i uvijek – lijepim vremenom, pozitivom i punim gledalištem u kojem je bilo i turista, pa možemo reći da je ova internacionalna mikovska večer doista bila ugodna i vesela. Preko tisuću gledatelja pozdravilo je sve izvođače velikim pljeskom po njihovom zajedničkom izlasku na pozornicu, a tako je bilo i tijekom cijele večeri.

Načelnik Općine Punat g. Marinko Žic iznenadio je sve nazočne detaljnim podacima o broju održanih mikovskih večeri ukupno (ova puntarska je 399. po redu), o broju izvednih skladbi, ali i broju ukupnih izvođenja te je zaslužio pljesak i publike i mikovaca. Napomenuo je i kako će se tradicija zajedničke suradnje u organizaciji mikovskih večeri na Krku nastaviti jer Općina Punat, Općina Malinska – Dubašnica i Grad Krk vole MIK i sve što on predstavlja. Na sličan način uzvratio je biranim riječima i direktor festivala g. Andrej Baša naglasivši kako treba čuvati naš ČA, jer ako ne bude njega neće biti ni nas. Uslijedila je razmjena prigodnih darova, a onda je festival krenuo u izvođenje novih skladbi te se dvadeset izvođača predstavilo izvrsno raspoloženoj publici. Nakon izvedbe posljednje skladbe natjecateljskog dijela publika je glasovala za dvije najdraže dok se na pozornici odvijao revijalni program u kojem su nastupila djeca iz otočkih osnovnih škola: Paola Šamanić iz 7. razred OŠ Krk izvela je skaldbu “Zami me sobun sakamo”, a Tea Kamenar iz 6. razreda OŠ Vrbnik izvela je skladbu “Barka lipog imena” Njima su, kao i njihovoj profesorici Ani Jagić Aljić uručene festivalske zahvalnice, a revijalni se dio nastavio izvedom mikovskih uspješnica koje ove godine slave svoju dvadeset i petu obljetnicu.
Nakon revijalnog dijela uslijedio je onaj službeni, svečano proglašenje najboljih po
glasovima puntarske publike. Tako je u Puntu treće mjesto osvojila Andrina Frleta sa skladbom “Ljubavi” za koju je dobila 78 glasova, drugi je Joso Butorac sa skladbom “Primorska arija” i 80 osvojenih glasova, dok je pobjedu odnio Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” za koju je dobio 101 puntarski glas. U ukupnom plasmanu na vrhu su izjednačeni Joso Butorac i Erik Balija sa 91 bodom dok je treća Mirjana Bobuš sa skladbom “Naša mendula” i sa 66 bodova. Puntarska se večer protegnula u kasnu noć kada se druženje domaćina i mikovaca završilo uz obećanje da se ponovno sretnu za tri godine, a raspjevana karavana je krenula na počinak kako bi bila što spremnija za festivalsku večer u Novom Vinodolskom, kamo se MIK vraća nakon 10 godina. Dugo očekivani susret domaćina i festivala dogodit će se u 21 sat, a ulaz je slobodan.

5. VEČER FESTIVALA “MELODIJE ISTRE I KVARNERA” 2019, NOVI VINODOLSKI;

Deset godina prošlo je od posljednjeg druženja publike u Novom Vinodolskom i festivala MIK, a koliko su jedno drugome nedostajali vidjelo se upravo večeras. Brojna je publika zasjela na svoja mjesta sat i više vremena prije početka festivalske večeri želeći si osigurati svoje mjesto i biti dio ove posebne večeri.

A ona je upravo takva i bila. Kao iznenađenje domaćina, na pozornicu su se, prije početka festivala, popela dva mlada svirača sopela koji su bili izvrstan uvod u festivalsku večer, a sve je bilo popraćeno nazočnošću dvije djevojke u narodnim nošnjama što je uz posebno efektnu scenu doista izgledalo impozantno. Nakon uvoda, krenula je i festivalska večer, tradicionalnom glazbenom špicom festivala te zajedničkom skladbom svih izvođača. Izuzetno dobro raspoložen domaćin, gradonačelnik Novoga g. Velimir Piškulić, duhovito je svima objasnio zašto MIK-a nije bilo u Novom deset godina (“zato jer je pred deset godina Mario Battifiaca pobijedio Josu Butorca pa je trebalo deset godina da se Novi oporavi”) te je direktora festivala darivao košarom autohtonih proizvoda. Andrej Baša je, u ime festivala, izrazio veliko zadovoljstvo da se MIK vratio u Novi (podsjetimo da su Novi Vinodolski i Crikvenica dogovorili zajedničko i naizmjenično domaćinstvo) i rekao “da se MIK vratio doma” što je rezultiralo velikim pljeskom publike koja je ispunila trg, a među kojom su bili brojni uzvanici od kojih posebno valja spomenuti nazočnost ministra mora,
prometa i infrastrukture g. Olega Butkovića. Natjecateljski dio festivalske večeri započeo je nastupom pobjednika prošle večeri Erika Balije, svi su izvođači dobili veliki pljesak publike, a svakako se najviše iščekivao nastup domaćeg omiljenog imena – Jose Butorca. Koliko Novljani vole Josu vidjelo se i po glasovanju. Treće mjesto
osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na parapetu” koja je osvojila 128 glasova, drugo mjesto osvojio je Neven Barac sa 161 glasom za skladbu “Mežnjarov sin”, a Joso Butorac sa svojom “Primorskom arijom” je dominirao i osvojio 290 glasova. Butorac sada vodi u ukupnom plasmanu sa 117 bodova, drugi je Erik Balija sa 107, a treća je Mirjana Bobuš sa 83 glasa.
Dodjelom nagrada najboljima tako je završila i prekrasna večer u Novom, a mikovce sutra čeka generalna proba i u subotu veliko opatijsko finale. Zbog loše vremenske prognoze finale će se održati u prekrasnom opatijskom KTC Gervais, a ulaznice su već rasprodane. Opatijska će publika tako odlučivati o opatijskim pobjednicima, ali i o ukupnom plasmanu. Bit će to napeto i nadasve zanimljivo finale jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera.

VELIKO FINALE JUBILARNOG FESTIVALA MELODIJE ISTRE I KVARNERA, OPATIJA;

Joso Butorac sa skladbom Primorska arija i 136 bodova pobjednik je jubilarnog 55. Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Na drugo se mjesto, u ukupnom poretku, plasirao Erik Balija s pjesmom Mojoj Istrijanki i 133 boda, dok je treće mjesto zauzela Klapa Tić sa skladbom Na parapetu i 96 bodova. Veliko je finale održano u Opatiji te su glasovi opatijske publike bili odlučujući. Opatijci su glasali ovako: prvo mjesto i 132 glasa dobila je skladba Erika Balije, Duško Jeličić i Bonaca koji su osvojili 92 glasa zasjeli su na drugo, a treće je mjesto pripalo Josi Butorcu s 83 glasa.

Joso Butorac, Pobjednik MiK-a 2019.

Opatija je ugostila veliko finale jubilarnog izdanja festivala Melodije Istre i Kvarnera, a
završna se večer održala u prekrasnom KTC Gervais koji je tako po prvi put ugostio jedini hrvatski putujući festival. Brojna publika i brojni uzvanici dupkom su ispunili dvoranu te burnim pljeskom pozdravili cjelokupan program, kako onaj službeni, natjecateljski tako i onaj revijalni. I sve je bilo baš po mjeri. I publike i mikovaca.
Večer je započela pozdravom domaćina, gradonačelnika Opatije g. Ive Dujmića koji je
zaželio MIK-u dobrodošlicu i napomenuo kako je posljednje finale u Opatiji bilo prije 49 godina te potom uručio festivalu umjetničku sliku Vedrana Ružića, a potom se nazočnima obratio direktor festivala g. Andrej Baša koji je zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu i napomenuo da je u 55 godina festivala bilo preko 400 festivalskih večeri, sudjelovalo preko 100 autora i 1 000 volontera, što govori o tome kako je MIK živo tkivo koje živi i diše ovaj kraj. Valja napomenuti da se ovogodišnji MIK održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske čija je izaslanica g. Radojka Šverko nazočila finalnoj večeri i dobila veliki pljesak publike.
Nakon uvodnih riječi i razmjene darova, MIK je krenuo u svoj posljednji ovogodišnji
natjecateljski dio. Odlično raspoložena publika sve je natjecatelje pozdravila velikim pljeskom, a posebno je atraktivan bio i revijalni program koji se sastojao od nekoliko dijelova. U onom prvom nastupila su djeca iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov i to Mia Leko i Paola Janjetić kojima su mikovci uručili posebne zahvalnice kao i njihovoj profesorici Marini Dadić. Nakon njihovog nastupa publiku je iznenadio ulazak dvadesetak plesača Plesne skupine Flame koji su izveli flash mob (nenajavljenu plesnu točku), a sve s ciljem promocije najvećeg opatijskog eventa RetrOpatije koji započinje upravio danas i potrajat će osam dana, a u organizaciji TZ Grada Opatije. Nakon iznenađenja koji je oduševio publiku, revijalni se program nastavio izvođenjem skladbi koje ove
godine obilježavaju dvadeset i petu obljetnicu prvog izvođenja.
Nakon revijalnog uslijedio je onaj najsvečaniji dio. Kako to obično na finalnim večerima biva, prvo su se proglasili pobjednici opatijske večeri, a prema glasovima publike. Opatija je treće mjesto dodjelila Josi Butorcu za skaldbu “Primorska arija” koja je osvojila 83 glasa, drugi je Duško Jeličić sa svojom Bonacom i skladbom “Ana z Lovrana” koja je osvojila 92 glasa, a pobjedio je Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” koja je osvojila 132 opatijska glasa. Ovogodišnje izdanje MIK-a završeno je svečanim proglašenjem najboljih u svim kategorijama, a opatijska je publika odlučivala i o ukupnom plasmanu prema glasovima publike.
Evo tko su nagrađeni na MIK-u 2019:

Nagradu za najboljeg debitanta Pomorskog radija Bakar osvojila je Medea Market Sindik i pjesma “Skalin”, a nagradu je dodijelio legendarni Borislav Debelić Šoškić.;

Nagradu za najbolji aranžman koji dodjeljuje Radio Istra osvojio je Saša Markovski za
aranžman skladbe “Se do kad je sveta” u izvođenju Nine Kraljić!
Nagradu za najboljeg debitanta koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar osvojila je Medea Market Sindik!
Nagradu “Nello Milotti” Roženice HR Radio Pule za najprimjerenije zastupljen istarsko – primorski tradicijski izričaj osvojio je autor glazbe Erik Balija za skladbu “Mojoj Istrijanki”!
3. nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Neka mi tvoje telo reče” (Suzana
Štefanić – Senka Laginja – Aleksandar Valenčić) u izvedbi Suzane Štefanić
2. nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Se do kad je sveta” (Saša Markovski – Vjeko Alilović – Saša Markovski) u izvedbi Nine Kraljić
1. nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Lipča su njena oka dva” (Bruno Krajcar – Daniel Načinović – Janoš Feher) u izvedbi Gianluce Draguzeta
Nagradu “Zlatni mikrofon” HR Radio Rijeke za najbolju interpretaciju osvojila je Nina
Kraljić za izvedbu skladbe “Se do kad je sveta”!
Nagradu “Beseda” pokrovitelja Novog lista za skladbu koja cjelokupnim izričajem na
najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju osvojila je skladba “Imala je” (Lado Bartoniček – Lado Bartoniček – Lado Bartoniček) u izvedbi Lada Bartoničeka!
Nagradu Čakavskog sabora za najbolji tekst osvojio je Vjeko Alilović za tekst skladbe “Se do kad je sveta”!
3. nagradu publike sa ukupno 96 bodova osvojila je skladba “Na parapetu” (Robert Grubišić – Zlatan Marunić – Robert Grubišić/Ivan Načinović) u izvođenju klape Tić!
2. nagradu publike sa ukupno 133 boda osvojila je skladba “Mojoj Istrijanki” (Erik Balija – Erik Balija – Mauro Giorgi) u izvedbi Erika Balije!
POBJEDNIK MIK-a 2019. sa ukupno 136 bodova je Joso Butorac sa skladbom “Primorska arija” (Andrina i Frane Frleta – Suzana Blečić – Robert Grubišić)

Dodjelom nagrada završilo je jubilarno izdanje MIK-a koje je donijelo brojne nove hitove, predstavilo i neka nova glazbena imena, a ispunjena gledališta u svim gradovima domaćinima potvrda su da je MIK “ono nešto naše što treba čuvati” i da ovo nije samo glazbeni festival, već festival pozitive, radosti druženja izvođača međusobno kao i sa publikom te da je i nakon 55 godine postojanja itekako mlad festival svijetle budućnosti.