U izdanju Katedre Čakavskog Sabora „Bakarskoga kraja“, tiskan je Kalendar „Ljekovito bilje našega kraja“, umjetničko-edukativni rad autorice Verice Malnar, slikarice iz Kukuljanova. POZIVAMO VAS 23. studenoga 2019. u Galeriji Paulić u Bakru u 18,00h… Ujedno ćete moći razgledati izložbu originalnih akvarela ljekovitog bilja iz kalendara kao i ostale, tematski različite radove nadarene slikarice Verice Malnar.
Autorica Verica Malnar na svojim slikama najčešće prikazuje motive iz primorskog okruženja, njoj bliskog i poznatog. Tu je kamen, gromača, tu su putići, bogatstvo naših ravnica, šikara, naše obale, mora i života uz more. Namjera Katedre i slikarice osobno, bila je još jedanput naglasiti potrebu za očuvanjem okoliša, a time i bogatstva našeg kraja.
Kraj je to izrazito bogate biološke raznolikosti, prepun ljepota, ljekovitog bilja i
trava, cvijeća koje naprosto raste iz kamena. Upravni odbor Katedre prihvatio je prijedlog slikarice Verice Malnar da
Katedra ove godine izda umjetničko-edukativni Kalendar 2020. „Ljekovito bilje
našega kraja“. Ujedno, ovim izdanjem Katedra, u suradnji s umjetnicom, želi dati svoj doprinos obogaćivanju kulturne ponude u predstojećem projektu „ Rijeka 2020
– Europska prijestolnica kulture“. Bit će nam čast ugostiti vas u što većem broju jer svi zajedno možemo učiniti više u očuvanju voljenog zavičaja.