Kukuriček je dječji glazbeni festival koji se održava u Đurđevcu, središtu Koprivničko-križevačke županije i to svake godine tijekom proslave Dana grada Đurđevca. Djeca u dobi do 14 godina iz cijele Hrvatske izvode skladbe uglednih hrvatskih kompozitora, aranžera i tekstopisaca, a ocjenjivanje vrši tim glazbenih stručnjaka kao što su Arsen Dedić, Hrvoje Hegedušić i ostali. Kako festival ima natjecateljski karakter, dodjeljuju se nagrade autorima za najuspješniju glazbu, tekst i aranžman. Djeci se dodjeljuje – Grand Prix festivala (pobjednička pjesma), a sve prema prosudbi stručnog ocjenjivačkog suda. Publika nagrađuje svoju favorit pjesmu, a prošireni sastav žirija dodjeljuje i ostale nagrade malim izvođačima.

Ove godine Praputnjarski Slavići idu u Đurđevac s pjesmom “Da Je Meni Sunce Biti”. Glazba – Petra Brusić, tekst – Kuzman Landeka, arr. Olja Dešić.

Dječji glazbeni festival KUKURIČEK 2019. održat će se u subotu, 8.lipnja 2019. s početkom u 20 sati, u sportskoj dvorani strukovne škole u Đurđevcu.

PRAPUTNJARSKI SLAVIĆI;  

Dječji pjevački zbor „Praputnjarski Slavići“ iz Praputnjaka djeluje od 2002 god. kao Udruga grada Bakra. Pohađaju ga djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz Praputnjaka i okolnih mjesta (Hreljina, Krasice,…).
Zbor je uspješno objavio svoj prvi profesionalni nosač zvuka “Velik kao dijete” s 10 autorskih pjesama koje je potpisala Petra Brusić.
Puno puta su nastupali na različitim manifestacijama, festivalima, priredbama, susretima zborova, snimanju spotova i sl., te svugdje bili zapaženi zbog osebujnog repertoara.
Zbor ima šaren repertoar: njeguje čakavski izričaj i tradiciju svog kraja, ali prati i moderna glazbena nastojanja, te autorske skladbe.
Voditeljica zbora Ana Glasnović