Ragu od povrća

0
1764

Obilje vitamina na tanjuru!  Vrijeme pripreme: 1
Broj osoba:

SASTOJCI
1 mrkva
1 poriluk
3 rajčice
1 manja cvjetača
1 tikvica
¼ korjena celera
¼ glavice kupusa
30 dkg zelene mahune
10 dkg grašak
1 paprika
sol i svježe mljeveni papar
1 žlica crvene slatke paprike
Nekoliko sojinog umaka
kapi
Prstohvat ljute paprike u prahu
1,25 dl vrhnja za kuhanje
½ vezice peršina
2½ dl soka od rajčice
1,25 dl temeljac od povrća
Pire krumpir
1 kg krumpira
2 žlice margarina
½ dl mlijeka
KAKO PRIPREMITI
1 Povrće narezati na kockice i pirjajti na maslacu, tako da povrće ostane čvrsto. Začiniti soli i paprom.
2 U drugi lonac uliti temeljac od povrća i sok od rajčice, zaćiniti soli i paprom, slatkom i ljutom paprikom i sojinim umakom. Kuhati 15 minuta, dodati povrće i zajedno kuhati još pet minuta.
3 Na kraju dodati vrhnje i pustiti da kratko zakipi.
4 Pire krumpir Krumpir oguliti, narezati na ploške, skuhati i zgnječite u pire. Dodati margarin, mlijeko i sol, promješajte.
5 Prije nego jelo poslužite posipajte ga sa friško nasjeckanim peršinom.