Obilje vitamina na tanjuru! Vrijeme pripreme: 1 Broj osoba: –
SASTOJCI
1
mrkva
1
poriluk
3
rajčice
1 manja
cvjetača
1
tikvica
¼ korjena
celera
¼ glavice
kupusa
30 dkg
zelene mahune
10 dkg
grašak
1
paprika
sol i svježe mljeveni papar
1 žlica
crvene slatke paprike
Nekoliko
sojinog umaka
kapi
Prstohvat
ljute paprike u prahu
1,25 dl
vrhnja za kuhanje
½ vezice
peršina
2½ dl
soka od rajčice
1,25 dl
temeljac od povrća
Pire krumpir
1 kg
krumpira
2 žlice
margarina
½ dl
mlijeka
KAKO PRIPREMITI
1
Povrće narezati na kockice i pirjajti na maslacu, tako da povrće ostane čvrsto. Začiniti soli i paprom.
2
U drugi lonac uliti temeljac od povrća i sok od rajčice, zaćiniti soli i paprom, slatkom i ljutom paprikom i sojinim umakom. Kuhati 15 minuta, dodati povrće i zajedno kuhati još pet minuta.
3
Na kraju dodati vrhnje i pustiti da kratko zakipi.
4
Pire krumpir Krumpir oguliti, narezati na ploške, skuhati i zgnječite u pire. Dodati margarin, mlijeko i sol, promješajte.
5
Prije nego jelo poslužite posipajte ga sa friško nasjeckanim peršinom.