Obilje vitamina na tanjuru!  Vrijeme pripreme: 1
Broj osoba:

SASTOJCI
1mrkva
1poriluk
3rajčice
1 manjacvjetača
1tikvica
¼ korjenacelera
¼ glavicekupusa
30 dkgzelene mahune
10 dkggrašak
1paprika
sol i svježe mljeveni papar
1 žlicacrvene slatke paprike
Nekoliko sojinog umaka
kapi
Prstohvatljute paprike u prahu
1,25 dlvrhnja za kuhanje
½ veziceperšina
2½ dlsoka od rajčice
1,25 dltemeljac od povrća
Pire krumpir
1 kgkrumpira
2 žlicemargarina
½ dlmlijeka
KAKO PRIPREMITI
1Povrće narezati na kockice i pirjajti na maslacu, tako da povrće ostane čvrsto. Začiniti soli i paprom.
2U drugi lonac uliti temeljac od povrća i sok od rajčice, zaćiniti soli i paprom, slatkom i ljutom paprikom i sojinim umakom. Kuhati 15 minuta, dodati povrće i zajedno kuhati još pet minuta.
3Na kraju dodati vrhnje i pustiti da kratko zakipi.
4Pire krumpir Krumpir oguliti, narezati na ploške, skuhati i zgnječite u pire. Dodati margarin, mlijeko i sol, promješajte.
5Prije nego jelo poslužite posipajte ga sa friško nasjeckanim peršinom.