BAKAR (gradiću moj lepi): BOŽIĆ U BAKRU …; [FOTO]

0
190

Bakar ogrnuo novo blagdansko ruho – Božić u Bakru!

Žićbo u Bakru!

Božićna čarolija ove godine nije zaobišla ni Bakar, a tradicionalna manifestacija Božić u Bakru biti će u nešto drugačijem, ali isto zanimljivom izdanju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Grad Bakar s pripadajućom Turističkom zajednicom, ove se godine odlučio za nešto drugačiji pristup blagdanskom razdoblju. Umjesto tradicionalnih manifestacija i masovnih okupljanja, odlučili su počastiti svoje građane, posebice one najmlađe, modernom dekoracijom u parku „Banj”. Ove se godine u tom parku odvija prava mala božićna čarolija. Čitav park osvjetljen je tisućama lampica, a kako bi se djeca imala s kime poigrati, ali i napraviti fotografije za pamćenje tu su se našli I svjetleći snjegović, kapica djeda Božićnjaka, jeleni i bor. Da čarolija bude potpuna, pobrinula se ekipa iz dBoki, sound & light koja je napravilavodličan štimung u ovo blagdansko doba postavivši niz zvučnika duž čitave rive, s kojih odzvanja pravo blagdansko raspoloženje u periodu od 9 do 12 sati i od 16 do 21 sat. Hodajući osvjetljenom bakarskom rivom, u vašoj šetnji svuda vas prati ugodan zvuk prigodne glazbe što svakako doprinosi veselom ozračju i podizanju raspoloženja.

Turistička zajednica pripremila je i prigodni blagdanski natječaj za sve ugostitelje na području Grada Bakra pod nazivom „Najljepši božićni ugođaj“. Time žele potaknuti svoje ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te da svako mjesto dodatno ukrase svojim maštovitim božićnim dekoracijama.

Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i bogate novčane nagrade i to za:

1. mjesto 2.000,00 kuna

2. mjesto 1.000,00 kuna

3. mjesto 500,00 kuna

Još jedan novitet ove godine je i prigodni božićni foto kutak koji je postavljen na Masarykovoj obali. Posebnost ovog foto kutka je što vam se u vašoj fotografiji pridružuje čitav stari grad Bakar koji se ponosno uzdiže iznad divno okićene klupice kao najljepša kulisa… No on je poseban iz još jednog razloga – osmislile su ga i dekorirale djelatnice Grada Bakra i Turističke zajednice, što mu daje i jednu vrlo osobnu notu. Da ne bi sve ostalo samo na lijepim dekoracijama, za događanja će se pobrinuti vrijedne bakarske udruge. KUU Sklad u sklopu adventa priprema eko akcije u suradnji sa školama i vrtićima, postavljanje plutajućih jaslica u Jaz i veliki božićni koncert „Bakru na dar“ zakazan za 18. prosinca u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru te „Pejmanje“ na Stipanje, 26. prosinca, čuvajući tako staru bakarsku tradiciju.

Udruga La Bamba priprema pravi božićni ugođaj u prostorijama svoje Udruge pa ukoliko se zaželite tradicionalnih božićnih kolača ili se pak poželite slikati s djedom Božićnjakom, družiti s Gradskom stražom Bakar, ili samo želite zaplesati, onda je Senjska ulica u Bakru prava adresa za vas u periodu od 16. do 25. prosinca. Stoga, u svojem obilasku divno okićenih destinacija, neka vam se na vašem popisu nađe I Bakar. Iako Grad sjaji sjajem tisuće lampica, to se ne može mjeriti sa sjajem u dječjim očima, stoga svakako sa svojim mališanima navratite ovog Božića i do Bakra, vjerujemo da nećete požaliti. Sve to prati I PRB 95,8 MHz!!!