[Gane RImatore] – Beatovi su pali na teme (ALBUM RELEASE 2022) …;

0
Gane – novi album!

“…a da je keš lijepa riječ,

od sirotinje bi vrvilo jer nas većina nju ne zna reć,

i da postoji šuma sa stablima gdje za cvijet

dobi’š ljubav, mi bi to rekli da je za sijeć…”

18.03.2022. izašao je dugoočekivani album “Beatovi su pali na teme” koji potpisuje riječki raper Gane RImatore pod etiketom Nocturno Pro.

Album je najavljen sa tri singla i popratnim videospotovima (“Prodajem maglu”, “Fiumana”, “Trst je naš”) kroz posljednjih godinu i pol dana, a upravo zadnji u nizu singlova, “Trst je naš”, podignuo je prašinu u Hrvatskoj, ali i u susjedstvu pri čemu su Slovenci dosta pisali o tome, kao i tršćanski portali, ali i stanovnici tog, Rijeci u mnogome sličnog, grada na sjevernom Jadranu po društvenim mrežama.

Vrlo brzo su nove pjesme pronašle svoj dom u playerima slušatelja kroz digitalne platforme streama, ali i fizički u obliku USB-a kemijske olovke sa blokom-knjižicom s tekstovima, kao i klasičnog CD-a za one najokorjelije kolekcionare.

A kako i ne bi kada je album rađen za najširi krug ljudi sa pregršt raznolikih tema, a u tome su u pomoć uskočili i gosti, i to Alejuandro Buendija, prošlogodišnji dobitnik Porina za najbolji hip-hop album, zatim Sova Animal, riječki producent, pjevač, MC, ali i vlasnik XIV Muzik studija, a tu je i legendarni duo Tram 11 koji je nedavno nakon 20-ak godina izbacio novi album “Jedan i jedan”.

Beatove koji su pali na Ganetove teme radila je probrana ekipa. Stac iz Karlovca je u hip-hop vodama odavno znan kao producent i suvoditelj radijske emisije Fat Beat. Tu su i zagrebački producenti Filip Tkalčić Dust te Kickass, kao i pulski Producer vibes. Da bi album ipak imao i riječkog štiha pobrinuli su se XIV Muzik i Drago Zetić, ali i sam Gane preko alter ega Rimatorski sa dva instrumentala na materijalu. Cover za album odradio je Nocturno Pro studio.