KOSTRENA: Dani nordijskog hodanja u Kostreni – 10.4.2022. …;

0
142

Dani Nordijskog Hodanja, Kostrena!

NORDIJSKO HODANJE KOSTRENOM I OVE NEDJELJE

Nova, još atraktivnija ruta i posjet manifestaciji „Uskrs u Kostreni“

Četvrti aktivni vikend u Kostreni, kojim se nastavljaju Dani nordijskog hodanja u Kostreni, donosi još jednu posebnu nedjelju, a hodači će posjetiti i manifestaciju „Uskrs u Kostreni“. No, krenimo redom:

Podsjetimo, Kostrena je od 20. ožujka do 22. svibnja domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom „Dani nordijskog hodanja“, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni su u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Ove nedjelje, 10. travnja, u 10 sati krenut će program nordijskog hodanja i pješačenja na stazi dugoj 9 kilometara (cca 2,45 sata hoda) i to na srednje zahtjevnoj ruti Žurkovo (kod JK Galeb):

– motel Lucija – Vrh Martinšćice – Glavani – Solin (antička rimska utvrda s pogledom na more)

–Trim staza – šumski put – Glavani – crkva Sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo. U isto to vrijeme, ispred Narodne čitaonice Kostrena Sv. Lucija održava se i manifestacija „Uskrs u Kostreni“ koju će hodači posjetiti te tom prilikom degustirati fritaju od šparoga i na poklon dobiti pincu izrađenu prema tradicionalnoj recepturi.

Kako je to već običaj, za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova je besplatno. Program će voditi stručni voditelji, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr . Cvjetnica će tako biti itekako dan za Kostrenu, jer nordijsko hodanje, Zelena Kostrena i Uskrs u Kostreni svakako su više nego odličan poziv da nedjelju provedete upravo na tom mjestu.