[LOVRAN]: UUhhhh ŠPAROGE! Festival Šparoga – raspored …;

0
308

15 .- 30.4.2022. Festival Šparuga u lovranskim restoranima i konobama!!!

Festival Šparoga!

Divlja šparoga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparoga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti. Ukoliko se do sada niste odlučili krenuti put Lovrana, nije na odmet spomenuti činjenicu da je odavno smatraju i afrodizijakom.

Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka).

S ciljem promocije gastro ponude Lovrana i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, Turistička zajednica općine Lovran u suradnji s ugostiteljima organizira Festival Šparuga koji će početi ovo vikenda, 15.4. i trajat sve do kraja travnja.

U Festival šparuga uključeno je osam ugostiteljskih objekata koji su kreirali promotivne menije na bazi šparoga – Food & Wine Bar Ganeum, Restoran Lovranski Pub, Restoran hotela Excelsior, Restoran Knezgrad, Restoran pizzeria Delfino, Restoran Riviera, Restoran Štaner i Restoran Stari Grad.

Za vrijeme manifestacije moguće je kušati razna jela, od klasičnih fritaja sa šparogama, juha od šparoga, pljukanci sa šparogama i pršutom, do filea brancina sa šparogama i odležanog ramsteka s umakom od šparoga.

Cijene pojedinih jela se kreću već od 30 kuna po osobi pa do 160 kuna, dok su cijene menija od 150,00 kn do 290,00 kn. Pogledajte jelovnike, odaberite omiljena jela i rezervirajte svoje mjesto (plakat u privitku)

Ponedjeljak, 18.4.2022.

19:30 Uskrsni koncert KUD Lovor, Crkva Sv. Juraj, Lovran

Ponedjeljak, 18.4.2022.

U Medveji se održava cjelodnevna manifestacija Vazmenski ponedejak va Medvejoj (plakat u privitku)

Galerija Laurus, Lovran –  sve do 30.4. može se pogledati izložba  „Rijeka – linorezi Staroga grada“, autora Romola Venuccija  (plakat u privitku)