MIK 2022: NATJEČAJ ZA NOVE SKLADBE …;

0
231

Objavljen natječaj za skladbe festivala MIK 2022!

Prošlogodišnji MIK! Otvoren natječaj za 2022. godinu!

Nakon jedne od ponajboljih mikovskih festivalskih godina prema mišljenju kritike I publike, koju je obilježilo i spektakularno finale u Crikvenici, MIK objavljuje natječaj za pjesme koje će biti izvedene na MIK-u 2022. U svojoj 58. godina života, jedini putujući festival u Hrvata na svoj će put krenuti početkom rujna 2022.g., na zadovoljstvo autora, glazbenika i publike u Istri i na Kvarneru.

Svake se godine festival pomlađuje, kako autorski tako i okupljajući vrsne mlade izvođače što rezultira novim zvucima koji ne zaboravljaju očuvati tradiciju ovog podneblja, glazbenog izričaja, dijalekta… I ovogodišnji je natječaj usmjeren upravo ka tim posebitostima ovog festivala, a otvoren je za nove autorske radove sve do 18. veljače naredne godine. I ove se godine očekuje tradicionalno velik odaziv autora koji prijavljuju svoje skladbe, od kojih će komisija odabrati one najbolje koje će dobiti priliku predstaviti se publici u gradovima domaćinima, ali i širokoj javnosti putem medija.

Evo i kompletnog teksta natječaja uz želju organizatora da si autori daju oduška u svojoj kreativnosti i originalnosti, poštujući uvjete natječaja:

MELODIJE ISTRE I KVARNERA

objavljuju natječaj za skladbe koje će biti izvedene na festivalu MIK 2022

Uvjeti natječaja:

I

Skladbe upućene na natječaj moraju imati zastupljen barem jedan od dva elementa:

a) Stihovi skladbi mogu biti pisani na: čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka ili na hrvatskom književnom jeziku, talijanskom dijalektalnom i književnom jeziku

(s tematikom vezanom uz Istru i Kvarner, u širem smislu ).

b) u glazbenom dijelu: korištenje etno elemenata istarsko – kvarnerskog podneblja, u duhu najljepših ostvarenja festivala MIK. Preporuča se autorima da traže nove ideje kako u stihovima, tako i u glazbi.

II

Skladbe mogu biti pisane kao zabavne pjesme ili kao pjesme slobodnog glazbenog oblika, uz korištenje sredstava i postupaka svojstvenih modernoj, zabavnoj, pop, rock, folk ili bilo kojem suvremenom pravcu glazbe. MIK je pokazao otvorenost prema svim stilovima glazbe i podstiče mlade autore da stvaraju ono što osjećaju kao svoj način izražavanja. Moguća su manja odstupanja od pravila iz točke I. ukoliko su zastupljeni drugi elementi koji neupitno potvrđuju da autorsko djelo ima u nekom od elemenata ono “nešto” za što možemo reći: i to je MIK.

III

Autori glazbe dužni su voditi računa o kvaliteti stihova. Glazba i stihovi ocjenjivat će se kao jedinstveno djelo.

IV

Svaka prijava mora sadržavati slijedće elemente:

a) demo snimku (mp3 ili CD) sa snimljenom vokalnom dionicom I instrumentalnom pratnjom jednog ili više instrumenata.

b) stihove skladbe

c) podatke o autorima i kontakt informacije

V

Skladbe upućene na natječaj ne smiju biti ranije objavljene i izvedene. Autori garantiraju originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala bez dogovora s direkcijom festivala. Direkcija zadržava pravo naknadne narudžbe pjesama u svrhu postizanja čim bolje kvalitete Festivala.

VI

Autori odabranih skladbi su dužni izvršiti ispravke u glazbi i stihovima ukoliko to Organizator iz bilo kojih opravdanih razloga bude zahtijevao. U slučaju da to autori nisu voljni uraditi organizator pridržava pravo da predmetne skladbe diskvalificira.

VII

Autori odabranih skladbi su obvezni u roku od 15 dana nakon objavljivanja rezutata natječaja potpisati s Organizatorom izdavački ugovor. U slučaju da autor u datom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog, slijedi diskvalifikacija skladbe.

VIII

Natječaj traje do 18.veljače 2022. Radovi se šalju isklučivo na e-mail:

info@festivalmik.com (mp3 + tekst + sve podatke o skladbi)

IX

Slanjem radova na ovaj Natječaj, autori prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije i da se ova prenesu na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Informacije na tel. br. 091/208 3802

e-mail:info@festivalmik.com

www.festivalmik.com

Medijski pokriva Pomorski radio Bakar!!!