U sklopu natječaja OKiZA 2019 (Opatijska kultura i zeleni aktivizam), Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije organizira Večer kreativaca, završni događaj za odabir pobjedničkog kreativnog projekta, koji će se održati u četvrtak, 28. studenog 2019., od 18:00 do 20:30 h, u Centru Gervais u Opatiji.
Nakon okupljanja svih zainteresiranih započet će program koji se sastoji od kratkog predstavljanja kandidata odabranih za završni krug natjecanja, te izlaganja njihovih kreativnih projekata u obliku kratkih prezentacija.
Uz članove stručnog žirija, u odabiru pobjedničkog projekta sudjeluje i publika koja će svaki projekt ocijeniti uz pomoć online alata mentimetar. Sam će događaj biti prožet i glazbenim programom, a nakon dodjele nagrada najkreativnijoj ideji slijedi ugodno druženje s umjetnicima uz domjenak i nastup mladog opatijskog talenta – Jena the Man-a. Pozivamo svoje sugrađane te ostalu zainteresiranu javnost da nam se pridruže u Opatiji, u četvrtak, 28. studenog 2019. od 18 do 20:30 sati u Centru Gervais te da podrže ovu inicijativu kroz sudjelovanje u kreiranju budućeg kulturnog sadržaja Opatije.

„OKiZA 2019 – Večer kreativaca“ je besplatan događaj, otvoren za sve građane Opatije te njene posjetitelje, a održava se u sklopu dijela opatijskog susjedstva programskog pravca 27 susjedstava, dijela projekta „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“. Ovaj je događaj usmjeren na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja te kreiranje sadržaja za kulturu i razvoj kreativne industrije, a financirana je od strane Grada Opatije.