RIJEKA EPK 2020; FESTIVAL TRANZIT PREDSTAVLJA GLASAN ŠAPAT – JAVNU PREZENTACIJU REZULTATA RADIONICE VRIŠTANJA …;

0
354

U subotu, 22. kolovoza 2020. u 19 sati na Jadranskom trgu u Rijeci, u sklopu programa
Europske prijestolnice kulture, bit će održana javna prezentacija rezultata radionice vrištanja Glasan šapat, koja se održala u okviru festivala TranziT – europskog festivala suvremenih kazališnih praksi. Uz visoke raspone glasova i dinamiku po cijelom Jadranskom trgu, prezentirat će se rezultati istraživanja neuobičajenih glasova: od onih vrlo tihih do vrlo glasnih, koji prolaze pored uobičajenih i preskaču kroz nekoliko konkretnih i apstraktnih zvučnih skulptura u javnom prostoru.
Radionica i prezentacija održavaju se pod vodstvom Christine Lederhaas, samostalne umjetnice i izvođačice iz austrijskog Graza, koja radi u području pokreta, glasa i humora. Ova dinamična i nesvakidašnja radionica i javna prezentacija održava se umjesto prvotno planirane predstave na specifičnoj lokaciji This city’s loneliness: Rijeka (Eva Hofer/Theater im Bahnhof, Christina Lederhaas i Johannes Schrettle/Workinglifebalance Ltd.), koja nije mogla biti održana zbog aktualne
COVID-krize.
Festival suvremenog kazališta –TranziT- dio je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, programskog pravca Kuhinja različitosti, a održava se u produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA.
Aktivnosti projekta se provode uz financijsku podršku RIJEKE 2020, Zaklade Kultura
nova i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb. Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.