Svjetski dan glasa! …;

0
89

Svjetski dan glasa obilježen znastveno-stručnim simpozijem …

Obavijest!

Svake se godine 16. travnja obilježava Svjetski dan glasa (Word Voice Day, WVD) s ciljem osvještavanja važnosti pravilnog vokalnog ponašanja u svakodnevnom životu čovjeka. Ove godine Svjetski dan glasa obilježen je 11. travnja online znanstveno-stručnim simpozijem u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka i Studija logopedije Sveučilišta u Rijeci.

Svjetskim danom glasa podižemo svjesnost društva o prevenciji, liječenju i vokalnoj terapiji poremećaja glasa te ističemo nužnost provedbe interdisciplinarnih znanstveno-istraživačkih aktivnosti s ciljem kontinuiranog prikupljanja novih spoznaja o glasu i vokalnoj patologiji.

Smanjenje glasovnih mogućnosti može znatno utjecati na učinkovitost i jasnoću govora i dovesti do teškoća, a ponekad može smanjiti ili čak ugroziti i radnu sposobnost.

Važno je da ne zapuštate svoj glas, već da  se pravovremeno javite liječniku otorinolaringologu – fonijatru, koji će utvrditi uzrok nastanka  promuklosti i uputiti vas logopedu. Pohađanjem logopedske terapije možete jednostavnim postupcima brzo naučiti kako uspostaviti pravilnu fonaciju bez napora, boli i promuklosti.