[WINGS FOR LIFE]: 8. SVIBNJA-ČAVLE DRUGI PUT DOMAĆIN UTRKE WINGS FOR LIFE …;

0
176

Trči po Grobničkoj pisti i pomogni pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine!

Wings For Life 2022 – Čavle!

Stotine studenata Sveučilišta u Rijeci, sportaša i rekreativaca, kao i građana Primorsko-goranske županije pridružit će se ovog vikenda globalnoj humanitarnoj utrci Wings for Life World Run 2022 pod motom “trči za one koji ne mogu” u Čavlima, a najavljena je u Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

Riječka etapa utrke Wings for Life, koju organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci – YUFE, Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner te uz podršku Općine Čavle, održat će se na Grobničkoj pisti, pokraj aerodroma u Čavlima u nedjelju, 8. svibnja u 13 sati. Sav prihod od uplaćene startnine utrošit će se na istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Nakon automobilističkog prvenstva, odnosno WRC utrke na Platku, Čavle su ponovo domaćin globalne sportske manifestacije sa svjetskim značajem.

“Krenulo nas je ove godine, gotovo svaki vikend imamo natjecanje svjetskog ranga. Jako smo sretni što smo domaćini utrke Wings for Life koja je posebna upravo po svom humanitarnom karakteru i po tome što se na nju pozivaju ne samo profesionalci, već i rekreativci, jer na ovom događanju nije važno pobijediti, nego sudjelovati. Iz toga razloga, pozivam sve naše mještane i udruge da se iskažemo još jednom, da budemo humanitarni, da trčimo, hodamo ili šetamo za dobar cilj”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, dodavši kako je lani ova utrka, nakon dvije godine pause zbog koronavirusa, otvorila bogat kalendar događanja u općini Čavle.

“Wings for Life” je globalna akcija trčanja, istog dana na mnogim mjestima u svijetu trčat će se za humanitarne ciljeve. Važno je sudjelovanje studenata, nastavnika, zaposlenika i svih građana, a mi smo danas ovdje da svih pozovemo da dođu na Grobničku pistu i da trče kako bi pokazali da imaju u sebi iskru aktivnog načina života, ali i kako bi podržali plemeniti cilj izlječenja ozljeda leđne moždine”, pozvala je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

“Sveučilište u Rijeci i Općina Čavle daju veliku podršku u organizaciji ovog događanja. Za sve sudionike, osim službenih majica utrke i bafova, osigurali smo okrjepu za, odnosno voće, izotonike I vodu za trkače, prostor za druženje, kao i okrjepu nakon završene utrke. Svi oni koji se nikad nisu okušali u trčanju, ovo je idealna prilika jer je Grobnička pista sjajna lokacija za šetnju i jogging. Zato dođite na Grobnik, možete uživati u pogledu na planine, slušati motodrom i biti dijelom jedne lijepe globalne sportske priče, čak i ako niste natjecatelj. Prošle godine ostali smo doista dugo, naš najuspješniji natjecatelj, čavjanski triatlonac Mihael Ban, trčao je 32 kilometra i čekali smo dugo dok ga automobil nije pretekao. Sudionici mogu doći vlastitim prijevozom, ili iskoristiti priliku i ukrcati se na jedan od dva besplatna autobusa, od kojih jedan kreće iz grada, a drugi s Kampusa na Trsatu”, zaključila je predsjednica Društva sportske rekreacije Kvarner Barbara Gržetić.

Više informacija o utrci, kao i obrazac za prijave, dostupni su na službenoj stranici utrke Wings for Life World Run 2022.