WRC STIŽE U ACI MARINU VODICE: Ponajbolji svjetski vozači relija ovog ponedjeljka mijenjaju volan jedrima …;

0
107

Jedrilice, svjetska plovila za sportsko jedriličarstvo!

U ponedjeljak, 18. travnja, ACI marina Vodice ugostit će ponajbolje svjetske vozače relija, koji će ovog travnja sudjelovati u utrci WRC Croatia Rally. U jednu od najatraktivnijih marina srednjeg Jadrana doći će svjetske reli zvijezde Thierry Neuville, Adrien Fourmaux i Vilim Prodan, kao i domaći miljenik te prvo ime hrvatskog relija i automobilizma općenito – Juraj Šebalj.

Vozači će pritom dobiti jedinstvenu priliku obilaska vodičkog akvatorija u ACI Sail ClubSwan 36 jedrilicama, elitnim svjetskim plovilima za sportsko jedriličarstvo kojima će upravljati proslavljeni hrvatski olimpijci, braća Šime i Mihovil Fantela.

Popularni WRC u produženom vikendu od 21. do 24. travnja stiže u Hrvatsku, a prije same utrke, vozači ovog popularnog automobilističkog događaja okušat će se u nešto drugačijem sportu. WRC je utrka koja okuplja najveće domaće i inozemne zaljubljenike u moto sport. No, četiri aktera ovog brzog cestovnog sporta, isprobat će i čari adrenalinskog jedrenja u jednom od najljepših jadranskih akvatorija te u društvu olimpijskih velemajstora.

Ovaj jedinstveni događaj u ACI marini Vodice organiziraju Red Bull i WRC Croatia Rally uz podršku Grada Vodica i Turističke zajednice Vodica, čiji će predstavnici nazočiti samoj regati te ostalim popratnim aktivnostima. Četvorica reli vozača isplovit će podijeljeni u parove na dvije ACI Sail jedrilice tipa ClubSwan 36. Jednom od njih upravljat će Šime Fantela, dok će njegov brat Mihovil pod svoje uzeti drugo plovilo. Predviđena je đita po Vodičkom akvatoriju, nakon koje će slijediti ručak uz prigodno druženje.

WRC!