ODGOĐENO – Zanimljivosti u Gorskom Kotaru!!! ODGOĐENO – SUSJEDSTVO DELNICE EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE SPAJA SREDNJOŠKOLCE, MLADE PODUZETNIKE I MLADE NA TRŽIŠTU RADA…; ODGOĐENO!!

0
645

Organizatori ovim putem obavještavaju da se ODGAĐA 2. Dnevni boravak susjedstva Delnice, događanje najavljeno za petak, 29. studenog 2019.g. u 9.55 sati, zbog nemogućnosti organizacije uvjetovane štrajkom u školama. Novi datum održavanja najavljenog programa, javit ćemo naknadno.

U petak, 29. studenog 2019.g. u 9.55 sati u Srednjoj školi Delnice (Lujzinska cesta 42, Delnice) održat će se 2. Dnevni boravak susjedstva Delnice, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. Program 2. Dnevnog boravka naziva Poduzmi nešto! spaja srednjoškolce i mlade poduzetnike te mlade na tržištu rada Grada Delnica koji će u opuštenoj atmosferi pokušati prenijeti svoje primjere dobre (pa i loše) prakse te tako potaknuti mlade na promišljanje o svojoj budućnosti.
Gosti govornici su: Adriana Rajčić (Adriana Rajčić Design), Sandra Muhvić (Lorelei), Mirela Bogdan Marković (ex Butiqe Vogue), Jelena Holenko Pirc (Lynx and Fox), Sven Lukić (Pool bar), Stjepan Grevinger (EU projekti 3 Velike zvjeri Gorskog kotara i Dolina Leptira) i Matija Kezele (Kotar teatar). Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće. Dnevni boravci 27 susjedstava smišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.
Programski pravac 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko – goranske županije i svako od njih povezuje s jednim susjedstvom iz jedne od 27 zemalja članica Europske unije, u suradnjama i razmjenama iskustava, običaja i svakodnevice. Time razvija dobre međuljudske odnose i stvara atmosferu uživanja u različitosti. Povezivanja i neformalne mreže suradnji zalog su budućih aktivnosti u području kulture koje će se nastaviti i nakon 2020. 27 susjedstava spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke. To su: Lovran, Opatija,
Matulji, Kastav, Pehlin, Drenova, Škurinje, Turnić i Mlaka, Kampus na Trsatu, Jelenje, Čavle, Praputnjak, Kostrena, Crikvenica, Novi Vinodolski, otok Rab, otok Unije, grad Cres, grad Krk, Malinska, Vrbnik, Gomirje, Mrkopalj, Fužine, Delnice, Brod na Kupi i Gornji Kuti.