Božić je judi, dođite na Advent Lovran!

“Božić je Judi!” – Advent u Lovranu!

Od 17. prosinca pa sve do Stare godine, 31. prosinca 2021., u Lovranu se održava niz kulturno zabavnih događanja objedinjenih pod zajedničkim nazivom Božić je judi! – ADVENT LOVRAN!

Na nekoliko lokacija, što na otvorenom što u zatvorenim prostorima, Lovranci i njihovi gosti mogu kroz različite programe, nastupe i gastro ponudu na primjeren i prigodan način proslaviti Božić te ispratiti 2021. i dočekati 2022. godinu. Glavni novitet ovogodišnjeg lovranskog Adventa je lokacija na kojoj se će se nalaziti prigodne adventske kućice odnosno ugostiteljski objekti s adekvatnom ponudom te zabavnim programom, koji uključuje nastupe različitih izvođača i sastava. Naime, za razliku od prijašnjih godina centralno mjesto lovranskog Adventa je prekrasno uređen I bajkovito osvijetljen Park hrvatskih branitelja koji se nalazi u samom centru Lovrana, odmah ispred legendarnog lovranskog Kina Sloboda. 

Upravo na tom mjestu, 17. prosinca u programu otvorenja lovranskog Adventa nastupio je svestrani Dražen Turina Šajeta koji je tom prilikom Lovrance i njihove goste zabavljao prvenstveno kao pjevač, u pratnji svoga sastava, te kao voditelj i DJ.

U subotu 18. prosinca od 17.00 do 18.30 sati u Galeriji Laurus traje program za djecu nazvan Bajkaonica, dok u Galeriji Kula od 18.30 sati nastupa DJ Vedran s programom Vintage & Green Retro Session. U nedjelju 19. prosinca u Parku hrvatskih branitelja, ispred Kina Sloboda, od 19.00 sati nastupaju Dellboys.

U utorak, 21. prosinca u Kinu Sloboda od 18.30 sati slijedi Božićni koncert učenika Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, područnog odjela Lovran, a u četvrtak 23. prosinca od 17.30 sati na Trgu svetog Jurja najljepše Božićne pjesme izvode članovi KUD-a Lovor.

Zabavni program na Badnjak 24. prosinca na centralnom mjestu lovranskog Adventa – u Parku hrvatskih branitelja traje praktički cijeli dan. U prijepodnevnim satima, preciznije u 11.00 sati kreće nastup Kantridersa dok je za glazbeni dio večernjeg programa zadužen Dejan Jedretić na harmonici.

U nedjelju 26. prosinca na istom mjestu u 19.00 sati kreće Retro Party uz DJ-a Vedrana, a dan poslije, u ponedjeljak 27. prosinca s početkom u 20.30 sati u Kinu Sloboda svoj tradicionalni Novogodišnji koncert održat će Puhački orkestar Lovran.

Na Staru godinu 31. prosinca u Galeriji Laurus s početkom u 10.00 sati Plesom pahulja – novogodišnjim partijem za djecu, najmlađi Lovranci ispraćaju 2021. godinu, a od 11.00 sati u Parku hrvatskih branitelja, ispred Kina Sloboda nastupa Coffe Shop Acoustic Trio.

Vrijedi napomenuti i da je na sve navedene događaje u sklopu programa Božić je judi! – Advent Lovran ulaz besplatan te da se svi posjetitelji moraju pridržavati važećih  epidemioloških mjera.