Udruga SKANI: Ukradena slika sa štanda na Korzu! …;

0
372
Štand sa Korza na kojem je ukradena slika!

Sa štanda Udruge SKANI kreativni centar 50+ postavljenom na riječkom Korzu jučer nakon 12 sati ženska osoba srednjih godina, kraće crne kose ukrala je sliku članice udruge te se trčeći dala u bijeg.
Autorica slike Emira Bijol, inače umirovljena profesorica glazbenog koja je jučer izlagala svoje radove s drugim članicama Udruge, iznenađena njezinim činom nije se odmah snašla, a žena je ubrzo nestala u gužvi.
Radi se o slici veličine 40 x 30 cm, rađenoj tehnikom ulje na platnu, koja je autorici posebno draga. Iako se našalila da je to svojevrsni kompliment njezinom radu te da će sada naslikati još ljepšu, dodala je: “Nadala sam se ostaviti je svojoj djeci…”
Na štandu su izloženi radovi osoba treće životne dobi, koji pod vodstvom Anje Škrobonja uče slikati. U sklopu manifestacije “Rijeka Advent” Grad Rijeka i TZ Grada Rijeke ustupili su im štand, na kojem su  svoje radove prodavali u humanitarne svrhe, a u predstojećem razdoblju do 6. Siječnja svakog će se dana svojim slikama predstaviti drugi članovi SKANI kreativnog centra 50+ u okviru programa “Izložba na Korzu”.

Ukradena slika!