FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PLATAK 2020!!! Lipanj protekao aktivno, srpanj još aktivniji…;

0
906

“Festival sportske rekreacije Platak 2020” je posljednji vikend u lipnju obilježio onako kako je to bilo svakog vikenda tijekom ovog mjeseca, a kako će i prema najavama biti ubuduće – atraktivnim programima koji su na Platak privukli brojne ljubitelje aktivnosti u prirodi. Festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo i tijekom cijelog ljeta na Platku nudi brojne sadržaje.
Subotnji je dan obilježen planinarenjem i to u suradnji sa PD Kamenjak, a ljubitelji ove
aktivnosti došli su na svoje na ruti Platak – Jasenovica – Platak, laganoj stazi kojom je pohod trajao 160 minuta i koju su savladali pripadnici raznih generacija što je i pokazatalj da planinarenje ima svijetlu budućnost. Na Jasenovici su svi zajedno predahnuli, okrjepili se i krenuli natrag za Platak gdje su se nastavili družiti i nakon pohoda.
Nedjelja je Platak pretvorila u središte brojnih događanja i aktivnosti u Decathlon zoni, u kojoj su zainteresirani mogli isprobati veliki broj sportsko – rekreativnih aktivnosti i rekvizita iz asortimana ove poznate tvrtke partnera, pa se tako igrao tenis, nogomet, košarka…. U sklopu aktivnosti održala se i prezentacija nordijskog hodanja, a posebno atraktivno je bilo jahanje konja koje je pripremio ranč Angeli Bregi, a u kojem su uživali pripadnici svih generacija.
Lipanj je tako završio aktivnim i atraktivnim vikendom, a srpanj već prvog vikenda donosi zanimljive programe. U subotu, 4. srpnja s početkom u 10 sati sve zainteresirane očekuje program “Zen lice Platka”, a koji se organizira u suradnji sa Društvom sportske rekreacije Kvarner. Bit će to idealna prilika da se sudjelovanjem u radionicama fizički i mentralno reklasirate te napunite baterije. Sve do 17:30 organizator priprema 4 različite radionice (neke u nekoliko termina) te smo
sigurni da će na Platku biti doista zanimljivo. U nedjelju, s početkom u 11 sati održat će se program nordijskog hodanja i pješačenja u suorganizaciji sa KŠR Gorovo, a svi zainteresirani imat će priliku, pod stručnim vodstvom, savladati laganu stazu kojom se predviđa hodanje u trajanju od cca 135 minuta.
Kako smo već najavili, festival se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 20. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.
Što se tiče narednog vikenda, kao i sve one prethodne, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost. Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod
pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.
Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com