Dakle, u sva četiri mjesta Vinodolske općine iza sv. Tri kralja počeli su maškarani običaji. Drivenik će imati sedam maškaranih zabava (tanci), Bribirci pet, Grižanci i Tribaljci tri subote. Driveničani, Grižanci i Bribirci sudjelovat će na međunarodnom Riječkom karnevalu. Bez obzira na organizirane maškarane zabave svako mjesto i dalje njeguje običaj obilaska glazbe i parade mjesta i svih zaselka. Glazba i parada su isto tako aktivni u obilasku susjednih gradova i općina (Novi Vinodolski, Crikvenica, Selce, Kraljevica, Omišalj,Kukuljanovo…) I ove se godine na području Vinodolske općine, odnosno u mjestima (Bribir, Grižane, Tribalj i Drivenik) odvijaju maškare koje potvrđuju dugu tradiciju maškaranih običaja u Vinodolu.

Mačkare va Bribiri; U Bribiru će se zadnjih pet subote, od 25.1. do 22.2., u Domu kulture održavati mačkarani tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu, tombulu i grupu “Barufa”. Dječje čajanke održati će se 9. i 16.2. u Domu kulture.
25.2. – čitanje šentencije, obilazak parade centra mjesta i zadnji ples u Domu kulture
26.2. – spaljivanje mesopusta na Ćokovu 

Organizatori: Udruga za mesopusne običaje Bribir

Krabunosi va Grižah; 16.2. (nedjelja) – 14. Griški krabunoški susret – maškarana povorka. U povorci sudjeluju maškarane grupe s područja Vinodola i okolice, događaj koji govori o dugoj tradiciji krabunoških (maškaranih) običaja u Grižanama (Vinodolu). U 13.00 sati bit će organizirana povorka maškaranih grupa predvođena najmlađim sudionicima prema griškoj placi gdje će se odvijati predstavljanje maškaranih grupa.
U Grižanama će se zadnje tri subote od  8. do 22.2., u Domu kulture održavati krabunosni tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu,tombulu i grupe “Fiesta” (prve dvije subote) i “Point” (treća subota).
25.2. – čitanje sentence, krabunoška parada i paljivanje mesopusta.
Organizator: Udruga za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Juraj Julije Klović Grižane.

Krabunosi va Triblju; U Triblju će se zadnje tri subote i nedjelje, od 8. do 23.2., u Domu kulture održavati krabunosni tanci i čajanke uz bogatu ugostiteljsku ponudu i grupe “Fun” (prve dvije subote) i “Krešendo” (treću subotu). Dječja reduta održati će se 16.2. također u Domu kulture.
25.2. – čitanje sentence, krabunosna parada i spaljivanje mesopusta
Organizator: Udruga za očuvanje narodnih običaja Vinodol

Krabulje va Driveniku; U Driveniku će se svaku subotu, od 11. 1. do 22.2., u Domu kulture održavati krabuljni tanci uz bogatu ugostiteljsku ponudu i grupu “Supernova bend”.
25.2. – čitanje sentence, krabuljna parada i spaljivanje mesopusta
Organizator: Udruga za narodne običaje Drivenik