NAŠA KRILA – NOVA HIMNA HRVATSKOG RATNOG ZRAKOPLOVSTVA …;

0
673
Dva francuska višenamjenska borbena aviona Rafale u četvrtak 24. studenog 2021. preletjela su iznad Zagreba, a u kontekstu i simboličnom obilježavanju potpisivanja ugovora o nabavi 12 višenamjenskih borbenih avion | Foto: MORH/ T. Brandt

IZVEDBA JE KLAPE “SVETI JURAJ”-HRM POVODOM 30. OBLJETNICE USTROJAVANJA HRZ-a!

Klapa Sveti Juraj – HRM objavila novu Himnu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – “Naša Krila”!

Klapa Sveti Juraj – HRM s ponosom predstavlja spot za pjesmu NAŠA KRILA koja je ujedno i nova himna Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nova pjesma je naš simboličan poklon hrvatskim pilotima povodom30. obljetnice ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Spot je snimljen u režiji i produkciji Odjela za multimedijalne sadržaje Hrvatskih vojnih glasila. Glazbu i tekst nove himne HRZ-a je napisao mo. Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a, a aranžman Mario Božić, umjetnički voditelj klape.

Iznimna nam je čast i radost što smo snimili himnu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i to u godini kada obilježavamo 30 godina ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva radujući se zajedno s njima kupnji  višenamjenskih borbenih aviona Rafale. U ranijem neformalnom razgovoru s čelnim ljudima HRZ-a došli smo do zaključka kako naši piloti zapravo i nemaju svoju službenu himnu kao što to ima Hrvatska kopnena vojska – Mi smo garda Hrvatska ili Hrvatska ratna mornarica –Mi smo hrvatski mornari.  Iskazali smo našu spremnost pripremiti i snimiti novu pjesmu izvrsnog teksta i melodije u formi vojničke koračnice, sa željom da ona bude simboličan poklon našim pilotima. Naš novi spot  s predivnim kadrovima naših zrakoplova je snimljen u vojnim bazama naših zrakoplovaca i zapravo je odlična promocija HRZ-a i Oružanih snaga u cjelini. Poslušajte pjesmu:

Klapa Sveti Juraj-HRM (’21) – Naša Krila