OPATIJA: Blagdanska čarolija bliži se kraju, produženim vikendom završava Advent u Opatiji …;

0
199
Završni Advet u Opatiji

Posjetitelji će tijekom iduća četiri dana imati priliku posljednji put ove zime uživati u prekrasnoj atmosferi i uređenju Najljepšeg Adventa uz more, klizanju i vrhunskoj gastronomskoj ponudi.

Opatija!

Bajkoviti Advent u Opatiji stigao je do svog posljednjeg poglavlja ove zime. Najljepši Advent uz more završit će produženim vikendom povezanim s blagdanom Sveta tri kralja. Bit će to posljednja prilika za uživanje u prekrasnoj atmosferi koja je obavila čitav grad i raskošnim dekoracijama koje su ispunile ulice, parkove i trgove, zahvaljujući čemu je Opatija uvrštena među najljepše blagdanski uređene gradove u Europi.

Romantični šarm Opatije dodatno je naglašen atraktivnim božićnim izdanjem, na oduševljenje brojnih Opatijaca, ali i posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, koji su putem društvenih mreža odaslali stotine tisuća kadrova okićenog grada, kao i nebrojene pohvale I pozitivne dojmove. Osim uživo, Najljepšim Adventom uz more još se uvijek može prošetati I putem računala ili mobitela, uz virtualnu šetnju u 360 stupnjeva postavljenu na stranicama Turističke zajednice grada Opatije.

No, šetnja Opatijom izvan virtualne stvarnosti ima i svoje dodatne pogodnosti, jer omogućuje posjetiteljima da uživaju u druženju i vrhunskoj gastronomskoj ponudi na popularnim adventskim lokacijama. Uz „srce“ Adventa u Opatiji u parku kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer te Xmas Street Lungomare Adventu na Slatini, prigodne delicije pripremaju se i u opatijskim restoranima i ugostiteljskim objektima, ali i na Ljetnoj pozornici na kojoj je i ove godine jedinstveno klizalište svega nekoliko koraka od mora, okruženo kućicama s bogatom ponudom blagdanskih slastica, pića i specijaliteta – od fritula preko kuhanog vina do kobasica u pecivu.

“Naša ovogodišnja bajka bliži se kraju, iza nas je pet tjedana uživanja u Najljepšem Adventu uz more koji je ponudio ne samo prekrasno uređen grad, već i brojna atraktivna događanja – održano je čak 200 programa, čiji je vrhunac bio četverostruki novogodišnji doček. Ponosni smo na izrazito pozitivne reakcije naših posjetitelja i zahvalni svima koji su dali svoj obol kako bi ovogodišnji adventski program bio najbolji dosad – Parkovima Opatija, Gradu Opatiji, Festivalu Opatija, HEP-u, Zagrebačkoj banci, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Liburnia Riviera Hotelima, Lovranki, kao i opatijskim ugostiteljima, hotelijerima, poduzetnicima i građanima. Pred nama je još jedan dugi vikend, iskoristite ga za klizanje, druženje uz sjajnu gastronomsku ponudu i romantične šetnje lijepo osvijetljenim gradom i zadržite se, još barem na kratko, u jedinstvenoj blagdanskoj atmosferi”, pozvala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić.