Najavljeno drugo izdanje Food Truck Festivala u Rijeci!

Najava za Food Truck Fest!

Nakon što je protekle godine izazvao izrazito velik interes posjetitelja, jedan od najpopularnijih street food koncepata ponovno se vraća u Rijeku. Na prostoru čitavog Nugentovog parka ispred Trsatske gradine smjestit će se šest food truckova predvođeni truckom Damira Tomljanovića – popularnog člana žirija kulinarskog showa Masterchef. Ovaj jedinstveni ambijent od 24.06. do 16.07. bit će scenografski oplemenjen u festivalskom štihu, uz nekoliko stotina rekvizita i dekorativnih elemenata.

Food Truck Festival će, osim primamljive gastro ponude, ponuditi i izvrsnu zabavu uz sveukupno 19 programa tijekom trajanja festivala. Na otvaranju festivala posjetitelji će moći uživati u glazbenom nastupu grupe Grad, a u danima koji slijede u live nastupima bandova i DJ-eva, pub kvizovima te Kids corneru u kojem će svakoga dana uživati klinci i klinceze.

“Prošlogodišnjim izdanjem smo bili izrazito zadovoljni i veselimo se novom festival koji će biti organiziran, kao i onaj lani, na prekrasnom prostoru Nugentovog parka ispred Trsatske gradine. Za potrebe organizacije cijeli će park biti u funkciji festivala gdje će biti postavljeno šest truckova te centralni šank. Izrazito me veseli što nam se ove godine pridružuje i priznati chef Damir Tomljanović koji će dati dodatnu notu našem festivalu. Zahvaljujem Gradu Rijeci i TZ-u grada Rijeke na potpori projektu te vjerujem da ćemo zajedno ostvariti jedan od ciljeva projekta – organizirati odličan festival koji će biti atraktivan za naše sugrađane, ali i dovoljno zanimljiv da postane razlog dolaska u destinaciju.” – poručio je g. Vedran Babić u ime organizatora.

“Izuzetno mi je drago da smo danas ovdje na prezentaciji drugog izdanja festivala. Onaj prošlogodišnji je bio izuzetno dobro posjećen, a s obzirom na ovako bogat program ta posjećenost bi mogla biti i nadmašena. Turistička sezona je više nego dobra, u prvih pet mjeseci imamo 15% više turista na području grada Rijeke, a

vjerujem da su brojni festivali i manifestacije doprinijele tome. Želim se zahvaliti organizatorima koji osim ovog festivala u našem gradu organiziraju nekoliko festivala na izrazito visokom nivou što je jako važno za kvalitetu programa, ali i promociju Rijeke.” – istaknuo je g. Škarpa, direktor TZ grada Rijeke.

”Ovaj je festival uistinu odjeknuo Rijekom lani, izazvao veliki interes ne samo Riječanki i Riječana, već i brojnih posjetitelja i gostiju našega grada. Ove godine, kada smo, nadam se, ovoga puta i zauvijek, ostavili za sobom pandemijska ograničenja, uvjeren sam da će ovogodišnje izdanje biti još bolje i još uspješnije te premašiti brojku od prošlogodišnjih 35 tisuća posjetitelja.

Tako je barem bilo sa svim do sada održanim manifestacijama u našem gradu, kojih tijekom godine u Rijeci nikako nije nedostajalo. Sve ovo pokazuje kako je Rijeka svakako pronašla svoje mjesto u segmentu urbanoga turizma, što više ni oni najveći skeptici ne mogu opovrgnuti. Ti rezultati obvezuju nas da budemo uvijek tu, za sve one organizatore koji u našem gradu žele pružiti nešto novo, stvoriti dodanu vrijednost i zanimljive sadržaje.” – poručio je gradonačelnik Grada Rijeke g. Marko Filipović.

“Naš festival je spoj prekrasne lokacije, odlične gastronomske ponude i bogatog programskog sadržaja. S nama će ponovno biti zadarski Picnic Mingle & Fun truck, a ove godine po prvi puta stiže ekipa 79 Tastes. Sa zadovoljstvom ćemo ugostiti I jedan novi truck, a radi se o brendu Kužinavanje by Damir Tomljanović, a vjerujem da će mnogi uživati u Capra gardenu, popularnog Capra street food trucka. U Kids korneru smjestit će se opatijski brend Di Mare s ponudom slatkih zalogaja. Za ponudu pića će biti zadužen veliki centralni šank te Martini Fiero truck. Što se tiče programa njega zaista neće nedostajati – od glazbenih nastupa bandova i DJ-ejeva pa sve do popularnih pub kvizova. Mislim da će svatko tko nas posjeti na festival moći pronaći nešto za sebe.” – izjavio je g. Ivor Brunjak

”Na počeku bih se želio zahvaliti organizatorima na pozivu na ovaj sjajni festival. Smatram da je food truck kao forma izrazito bitna za urbane sredine i za nove mlade konzumente, tako da je ideja moga brenda Kužinavanje približiti tradiciju i

tradicionalna jela u jednoj drugoj formi. Mislim da je bitno da prikažemo da imamo jako dobre namirnice, da imamo jako lijepu povijest hrane koju samo treba prebaciti u formu koja je pogodna za ovakav tip manifestacije i vjerujem da će posjetitelji festivala prepoznati naš trud.” zaključio je g. Damir Tomljanović.

Radno vrijeme festivala je svakoga dana od 17.00 h do 24.00 h, petkom i subotom do 01.00 h, a ulaz na festival je slobodan za sve posjetitelje.

Press!