KTR Putovima Frankopana na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO …;

0

Primorsko-goranska županija s Kulturno turističkom rutom Putovima Frankopana predstavit će se na jednom od najzanimljivijih sajmova turizma u regiji, Međunarodnom sajmu turizma “Place2go“. Gost na svečanom otvorenju sajma koji se održava u Areni Zagreb, u petak, 8. travnja 2022. u 11.00 sati, bit će župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

Na otvorenju će nastupiti Mia Negovetić i kao ambasadorica Kulturno turističke rute Putovima Frankopana otpjevati županijsku svečanu pjesmu “Zavičaju tebi”.

Kreacija u kojoj nastupa Zigmanova je haljina s motivom oproštajnog pisma Petra Zrinskog Ani Katarini Frankopan koje se i danas smatra jednim od najdirljivijih i najtužnijih pisama ikada pisanih hrvatskim jezikom.

Uz tiskane promotivne materijale, PGŽ će svoju Rutu predstaviti I frankopanskim vinima i pjenušcem iz Pavlomira, tortom DEliciAnom iz slastičarne u Opatiji, Demetrinim Frangipane kruhom iz Klane te frankopanskim izletima po Ruti. Na Sajmu je organizirano zajedničko predstavljanje gotovo svih hrvatskih Nacionalnih parkova i Parkova prirode te po prvi put predstavljanje Hrvatskih kulturnih ruta Vijeća Europe. Uz izlagače iz Slavonije, Zagorja, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara, Like I Dubrovnika, premijerno sudjeluju i izlagači iz Crne Gore i Nizozemske te Maldiva, Indonezije i Indije koja je ujedno i zemlja-partner ovogodišnje edicije. Sajam se održava do 10. travnja i ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Photo source by www.pgz.hr