OPATIJA: 10. HRVATSKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE U NORDIJSKOM HODANJU I PJEŠAČENJU, 9. TRAVNJA 2022. …;

0
124

Opatija, sportska rekreacija!

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organiziraju 10. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju, koji će se održati u Opatiji, 9 travnja 2022.g. s početkom u 9:30 sati.

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, festival se na velika vrata vraća u Opatiju, a organizatori su se potrudili pripremiti doista bogat program te se u Opatiji očekuje veliki broj sudionika iz cijele Hrvatske. Opatijska Ljetna pozornica bit će još jednom mjesto okupljanja zaljubljenika u nordijsko hodanje i pješačenje gdje će u 9:30 sati, uz ritam glazbe DJ Vedrana započeti okupljanje, a u 10 sati započinje program rekreacije “Vježbajmo zajedno” i to Thalasso Stretchingom pod vodstvom fitness trenerice Milice Golić, a u 10:30 započinje program Body Harmony Dance pod vodstvom Romine Muškardin, aerobic instruktorice KŠR Gorovo.

Tijekom cijelog programa sudionicima će na raspolaganju biti punkt Crvenog križa koji će ponuditi mjerenje tlaka te punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji će zainteresirane educirati o zdravom načinu života, dok će na prostoru Ljetne pozornice biti postavljen i sajam zdrave prehrane i autohtonih proizvoda.

Točno u 11 sati započet će svečano otvaranje festivala, a cijelu ceremoniju vodit će popularni Dražen Turina Šajeta. Svečanosti će nazočiti brojni uzvanici, a u 11:15 će uslijediti start disciplina pješačenje/nordijsko hodanje koje će biti podijeljene na tri rute, ovisno o odabiru samog sudionika. U kategorijama predškolska dob, mlađa školska dob, starija školska dob, srednja dob, umirovljenici te osobe s invaliditetom, sudionici će se kretati narednim rutama:

1. RUTA VOLOSKO (dužina 3 km, trajanje cca. 1,30 h): Villa Angiolina – Lungomare – Volosko – Villa Angiolina

2. RUTA IČIĆI (dužina 7 km, trajanje cca 2,15 h): Villa Angiolina – Lungomare – Ičići – Villa Angiolina

3. RUTA CARMEN SYLVA (dužina 8 km, trajanje cca 2,45 h): Villa Angiolina – Slatina – izvor Vrutki – Šetnica Carmen Sylva – Pobri – Kosovo – Sportska dvorana Marino Cvetković – Lungomare – Villa Angiolina

Po povratku na cilj ruta, sudionike će na Ljetnoj pozornici čekati ručak te retro party uz DJ Vedrana, a zainteresirani će moći razgledati Opatiju te posjetiti izložbu povodom “Dana kamelija” i uživati u ljepotama te bogatoj ponudi Opatije.

Organizator je, osim ručka, za sudionike osigurao dežurno lječničko osoblje te stručne vodiče, a podsjeća da je kotizacija za sudjelovanje simboličnih 25 kuna, a u taj je iznos uračunat i ručak. Preporuka sudionicima je da si osiguraju adekvatnu sportsku opremu, zaštitu od sunca, dovoljnu količinu tekućine te da na festivalu sudjeluju na osobnu odgovornost. Svakako se treba pridržavati i postojećih epidemioloških mjera, podsjećaju organizatori.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

Sve informacije o ovom spektaklu nordijskog hodanja i pješačenja mogu se dobiti na 091/ 420 0650, ksr.gorovo@gmail.com ili na KŠR Gorovo, Štangerova 48, Opatija.

Opatija će se tako još jednom potvrditi kao grad koji itekako ulaže u zdrav život, aktivnosti u prirodi i promicanje zdravlja kako svojih stanovnika tako i svima koji posjete “Biser Jadrana”.