Program – Eventi;

“Klasični Bakar” je ciklus koncertnih gostovanja koje KUU Sklad organizira u sklopu manifestacije Margaretino leto u suradnji s poznatim hrvatskim umjetnicima, a uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija. Upravo se na primjeru bakarskih zaljubljenika u klasičnu glazbu vidi da su amateri u stanju svojim entuzijazmom i volonterskim radom stvoriti sinergiju profesionalaca i amatera koja djeluje pozitivno na sve dionike: umjetnike, zaljubljenike ali i cijelu lokalnu zajednicu. Samim sudjelovanjem u zajedničkim projektima s amaterima, renomirani umjetnici pokazuju da kultura pripada nama svima kao jedno od temeljnih ljudskih prava, te da upravo kultura ima snagu pokrenuti  pozitivne društvene promjene na širem spektru. Publika iz Bakra, ali i Rijeke i okolice, kroz niz godina prepoznala je koncept i kvalitetu koncerata. Bakar se profilirao u poželjnu kulturnu destinaciju za ljubitelje klasične umjetnosti po uzoru na kulturni, društveni i život urbane sredine te visoku organiziranost bakarskog društva u slavnoj prošlosti, ali i potvrđuje da Bakar takav može biti i danas!

Ove godine pripremili smo četiri sjajna koncerta koji će raznovrsnim klasičnim programom oživjeti tri lokacije: Bakarski kaštel, Crkvu Majke Božje od porta i Crkvu sv. Andreja.

Poznati varaždinski barokni ansambl Camerata Garestin u Bakru je nastupio više puta i slobodno možemo reći da su postali pravi miljenici bakarske publike. Kao i svake, tako ove godine pripremaju barokne poslastice, a izvest će ih Ivana Lazar, Berislav Puškarić, Krešimir Lazar i Krešimir Has.

Camerata Garestin!

Ponovno će nastupiti i Gudački kvartet Cadenza Zagreb, koji se bakarskoj publici predstavio prije nekoliko godina i zaplijenio pozornost. Ove godine očekuju nas djela Villa-Lobosa, Puccinija, Klobučara i Giardinija koje će izvesti Krešimir Marmilić, Ivan Zovko, Marta Bergovec i Vinko Grubešić.

Gudački kvartet Cadenza Zagreb!

Bakarskoj publici prvi put će se predstaviti Trio Solemnis koncertom sakralne glazbe. Milan Hibšer zasvirat će na orguljama u Crkvi Maje Božje od porta uz Krešimira Marmilića i Ninu Kobler.

Trio Solemnis!

Drevni Bakar će se ogrnuti renesansnim ruhom uz zvuke još jednog ansambla koji će se prvi put predstaviti Bakranima: Minstrel je vokalno-instrumentalni ansambl koji se bavi izvođenjem srednjevjekovne i renesansne glazbe te nastupa u renesansnim kostimima, a izvodi i renesansne plesove, često se pojavljujući na manifestacijama poput viteških turnira, srednjevjekovnih domjenaka i sajmova. Ispred bakarskog kaštela predstavit će se s programom ‘Frottola ritrovata’.

Prve tri srpanjske nedjelje i jednu srijedu svakako rezervirajte za vrhunske koncerte u divnom bakarskom ambijentu:

– 03.07.2022. u 21:00, nedjelja, Crkva sv. Andrije , Gudački kvartet Cadenza

– 10.07.2022. u 21:00, nedjelja, Bakarski kaštel, Ansambl Minstrel

– 17.07.2022. u 21:00, nedjelja, Crkva Majke Božje od Porta, Trio Solemnis

– 20.07.2022. u 21:00, srijeda, Crkva sv. Andrije , Camerata Garestin

Svi koncerti su besplatni jer uz Ministarstvo kulture i medija, ovaj projekt financijski podupiru i TZ Grada Bakra i Grad Bakar.

Gudački kvartet Cadenza Zagreb;

03.07.2022. program otvara Gudački kvartet Cadenza Zagreb. “Klasični Bakar” je ciklus koncertnih gostovanja koje KUU Sklad organizira u sklopu manifestacije Margaretino leto u suradnji s poznatim hrvatskim umjetnicima, a uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija. Ove godine pripremili smo četiri sjajna koncerta koji će raznovrsnim klasičnim programom oživjeti tri lokacije: Bakarski kaštel, Crkvu Majke Božje od porta i Crkvu sv. Andreja.

Nastupit će Gudački kvartet Cadenza Zagreb, ansambl za ranu glazbu Minstrel, Trio Solemnis i ansambl Camerata Garestin. Program otvaramo u nedjelju, 03.07.2022. u 21 sat koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb u Crkvi sv. Andreja. Gudački kvartet Cadenza Zagreb, koji se bakarskoj publici predstavio prije nekoliko godina I zaplijenio pozornost, ove godine izvest će djelaVilla-Lobosa, Puccinija,  Klobučara i Giardinija. Ansambl čine Krešimir Marmilić (violina), Ivan Zovko (volina), Marta Bergovec (viola) i Vinko Grubešić (violončelo).

Svi koncerti su besplatni jer uz Ministarstvo kulture i medija, ovaj projekt financijski podupiru i TZ Grada Bakra i Grad Bakar.