Hrvatska u malome – Nastupi KUD-ova i Folklornih Ansambla!

Drugu godinu zaredom Bakar će u petak, 1. srpnja postati Hrvatska u malom. Iz svih dijelova Lijepe naše u bakarsku valu slit će se bogatstvo tradicijske baštine kojeg će najprije u promenadi, a potom i na pozornici na Žalu ribara prezentirati osam kulturno umjetničkih društava i folklornih ansambala s područja cijele Hrvatske. Nastupit će KUD “Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore (Šibensko-kninska županija), KUD “Šokadija” iz Mikanovaca (Vukovarsko-srijemska županija), KUD “Putniković” s Pelješca (Dubrovačko-neretvanska županija), KUD “Sveti Juraj” iz Draganića (Karlovačka županija), KUD “Dangubice” iz Kutereva (Ličko-senjska županija«, “KUD Zlatela” iz Kršana (Istarska županija), KUD “Frankopan” iz Vrbnika i Folklorni ansambl narodnih pjesama i plesova “Zora” iz Opatije (Primorsko-goranska županija). Osim narodnih pjesama, plesova i običaja na bakarskom Žalu ribara spomenuti će čuvari hrvatske baštine na štandovima predstavljati specifičnosti kraja iz kojeg dolaze što znači da će štandovi biti jedna velika hrvatska trpeza na kojoj će se naći brojne delicije ali i odjevni predmeti, kao i propagandni materijali koji promiču očuvanje tradicije.
Sve u svemu, dvjestotinjak sudionika programa što ga uz pomoć Grada Bakra i pripadajuće mu Turističke zajednice organizira Udruga Tragom hrvatske baštine, garantira predivnu šetnju bogatom škrinjicom hrvatske baštine.
Program počinje u 20 sati promenadom folklorista od novoizgrađenog pontona do Žala ribara, a od 21:00 sati cijela će Hrvatska pjevati i plesati na prelijepoj kamenoj pozornici Žala ribara. Dođite i pomozite nam da očuvamo ono što su naši preci čuvali stoljećima. Dobrodošli!